Milans avondshow

Muzikale grootheden uit de grootste provinie


Deze week bestaat mijn column precies een jaar. En iets wat een rode draad door mijn columns is, zijn de provinciecolumns. Daarom leek het mij wel leuk ook deze week een provinciecolumn te doen. En dit keer is het niet zomaar een provinciecolumn, maar ik ga de provincie met de meeste inwoners behandelen, namelijk Zuid-Holland. Er komen ook ontzettend veel bekende artiesten uit Zuid-Holland. Een van de bekendste Nederlandse bands Golden Earring komt uit Zuid-Holland. Een bekend nummer van Golden Earring is “Radar Love”. Ik vind dit wel een goed nummer. Ik krijg er wel energie van en dat vind vaak leuk aan een nummer. Ook gaat het nummer mij niet vervelen en dat vind ik best knap aangezien het een lang nummer is. Een bekende artiest uit Zuid-Holland is Afrojack. De dj uit Spijkenisse had samen met internationale artiesten Pitbull, Ne-yo en Nayer een enorme hit met het nummer “Give Me Everything”. Ik vind dit ook een leuk nummer. Het is voor mij heel nostalgisch. Het nummer kwam uit toen ik in groep 3 zat en op de een of andere manier zijn veel nummers uit die tijd voor mij heel nostalgisch. Voor de rest is het ook gewoon een lekker vrolijk nummer. Ook de band Di-Rect komt uit Zuid-Holland, namelijk uit Den Haag. Een nummer van Di-Rect is “Times Are Changing”. Ik heb hier iets minder mee. Het is op zich wel een mooi nummer, maar ik heb er toch niet zoveel mee. Waardoor dat precies komt, weet ik niet precies. Een andere Zuid-Hollandse band die ook uit Den Haag komt is Kane. Een nummer van Kane is “Rain Down On Me”.

Ik heb hier een beetje hetzelfde mee als met “Times Are Changing”. Het is op zich wel mooi, maar ik heb er gewoon niet zoveel mee. Ook Spinvis komt uit Zuid-Holland. Een nummer van Spinvis is “Kom Terug”. Ik heb hier ook weer niet zoveel mee. Ik hou persoonlijk gewoon niet zo van dit genre muziek. Het is erg muzikaal, maar het ligt niet bepaald gemakkelijk in het gehoor. En daar moet je net van houden en ik persoonlijk heb daar gewoon niet zoveel mee. Ook Armin van Buuren komt uit Zuid-Holland. Hij komt namelijk uit Leiden. Een van zijn bekendste nummers is “This Is What It Feels Like” samen met de Canadese zanger Trevor Guthrie. Ik vind dit een leuk nummer. Ik hou sowieso erg van dit genre muziek en ik vind dit een lekker vrolijk nummer. Ook Anouk komt uit Zuid-Holland. Ze komt namelijk net als veel eerder behandelde artiesten uit Den Haag. Een van de bekendste nummers van Anouk is “Nobody’s Wife”. Ik vind dit wel een goed nummer. Het is niet per sé een vrolijk nummer, maar toch krijg ik wel energie van dit nummer. Hierdoor vind ik het toch wel een goed nummer. Ook Mr. Probz komt uit Zuid-Holland, namelijk uit Zoetermeer. Een bekend nummer van Mr. Probz is “Waves”. Ik vind het op zich wel een mooi nummer, maar ook niet geweldig. Het nummer is gewoon iets te traag naar mijn smaak, waardoor het mij een beetje verveelt. Ook Davina Michelle komt uit Zuid-Holland. Ze komt namelijk uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Een nummer van Davina Michelle is “Beat Me”. Over het algemeen vind ik nummers van Davina Michelle niet heel geweldig. Vaak vind ik haar nummers namelijk erg dramatisch. Bij “Beat Me” vind ik dat op zich nog wel meevallen. Het is wel een beetje dramatisch, maar het is niet te dramatisch. Daarom vind ik “Beat Me” op zich ook wel een prima nummer. Ook de band The Shorts komt uit Zuid-Holland. Deze band komt namelijk uit Leiden. Een bekend nummer van The Shorts is “Comment ça Va”.

Dit nummer was zelfs een internationale hit. Ik vind het op zich wel een grappig nummer. Het is wel vrolijk en gezellig en dat vind ik er wel leuk aan. Ook Nielson komt uit Zuid-Holland. Hij komt namelijk uit Dordrecht. Een bekend nummer van Nielson is “IJskoud”. Ik vind dit ook eigenlijk meer een grappig nummer. Het is niet dat het ook als grappig nummer bedoelt is, maar toch vind ik het lastig dit nummer echt serieus te nemen. Voor de rest vind ik het het geen slecht nummer. Ook Mart Hoogkamer komt uit Zuid-Holland. Hij komt namelijk uit Leiden. Zijn grootste hit is “Ik Ga Zwemmen”. Ik heb hier niet super veel mee. Om het nummer met een groepje mensen mee te schreeuwen kan nog wel grappig zijn, maar ook dan geef ik de voorkeur aan andere nummers. En zelf zou ik dit nummer ook nooit opzetten. Ook Ronnie Flex en Frenna komen uit Zuid-Holland. Nu hoor ik jullie denken: “Davey waarom noem je twee artiesten tegelijk?” Nou Frenna en Ronnie Flex hebben samen een grote hit gehad met het nummer “Energie”. Ik vind het wel een oké nummer, maar ik heb er ook niet super veel mee. Het is gewoon niet helemaal mijn genre muziek. Zoals altijd sluit ik ook weer af met het volkslied van de provincie. Het volkslied van Zuid-Holland heet “Het Zuid-Hollandlied”. Ik heb niet zoveel met dit volkslied. Ik vind het namelijk voor een volkslied erg traag. Op die manier wordt je niet enthousiast je volkslied voor je provincie mee te zingen. Wel vind ik he


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen! Inloggen

Analytics by GoSquared © 2022 JvE Media - alle rechten voorbehouden